Home » Clubinfo » Missie en visie

Onze missie en visie

Onze missie

Omnisport Vorselaar wil kinderen, jongeren en volwassenen doen bewegen op een gezonde en ethische manier, waarbij plezierbeleving centraal staat. Er wordt getraind in een aangename sfeer en op maat van de sporter, met extra uitdaging d.m.v. recreatieve wedstrijden voor wie wil.

Sinds 2008 laten we onze sporters kennismaken met alle facetten van Rope Skipping.

Omnisport Vorselaar Rope Skipping wil rope skipping aanbieden aan een brede basis en zoveel mogelijk personen laten kennismaken met onze sport. Daardoor dragen wij bij tot het lokaal populairder maken van de sport. 

Rope Skipping is veel meer dan gewoon touwtje springen. Het is een spectaculaire vorm van touwspringen waarbij zowel coördinatie, lenigheid, kracht, snelheid, uithouding, ritmegevoel en gymnastiek aan bod komen. Kortom een allround sport om fit te blijven! Je kan individueel, met twee of in een grotere groep rope skipping beoefenen.

 

Benieuwd of het iets voor jou is? Kom gerust eens een proefles uitproberen!

Onze visie

  • Aanbod voor alle leeftijden

Wij bieden Rope Skipping aan voor iedereen vanaf 7 jaar tot 55+. Kinderen, jongeren, adolescenten en volwassenen kunnen in onze club terecht in de recreatieve groepen.  Het aandeel volwassenen is momenteel eerder beperkt, maar we hebben de ambitie om dit naar de toekomst toe verder uit te breiden.

We wensen ook onze doelgroep verder uit te breiden met kleuters en het aanbod nog verbreden door ook kleuterturnen aan te bieden.

  • Laagdrempelig

We houden onze tarieven voor lidgelden en kampen democratisch zodat de sport voor iedereen toegankelijk blijft.

  • Recreatieve basis met uitbouw naar competitie 

De nadruk ligt bij Omnisport Vorselaar vooral op Rope Skipping beoefenen op een recreatief niveau. Wij willen dat iedereen zich op zijn eigen tempo en niveau kan ontplooien. De competitievere skippers die meer uitdaging wensen, kunnen doorgroeien naar de recreatieve wedstrijdgroepen en deelnemen aan de recreacups en challenge day.

  • In positieve sportieve sfeer kwalitatief trainen

We willen in een positieve sportieve sfeer trainen en kwalitatieve lessen aanbieden waarbij iedereen respectvol behandeld en opgenomen wordt in de groep. We willen skippers op maat begeleiden en ondersteuning bieden om alle facetten van Rope Skipping zo goed mogelijk onder de knie te krijgen en hun talenten te laten ontplooien en de competitievere skippers goed te laten presteren op wedstrijden.